MUUT ARTIKKELIT03/201730.11.2017

Vieser Line – järjen ja tunteen valinta!

Perinteisen neliskanttisen tai pyöreän lattiakaivonkannen asemesta kylpyhuoneisiin halutaan nykyisin linjakkaampaa ilmettä. Samalla lattiakaivon tulisi kuitenkin olla yksinkertainen asentaa, toimiva ja helppo puhdistaa. Kotimainen Vieser Line -lattiakaivojärjestelmä vastaa tähän haasteeseen.

Suomalainen Vieser on Pohjoismaiden johtava rakennusten lattiakaivojärjestelmien toimittaja. Vieser Oy lanseeraa syksyn 2017 Habitare-messuilla uuden lattiakaivojärjestelmän, jota löytyy kahtena eri pituutena: 900 mm ja 800 mm.

Kansivaihtoehtojakin on kaksi: laatoitettava kansi, jonka avulla lattiakaivo saadaan lähes näkymättömiin, ja harjatusta rosterista valmistettu RST-kansi. Rosteri-malli on tyylikäs ja sen pinta on helppo pitää puhtaana. Harjattu pinta varmistaa myös, ettei tuote ole liukas vaan turvallinen.

Laatoitettavan lattiakaivokannen kehys on puolestaan suunniteltu siten, että siinä voidaan käyttää trendikkäitä isoja laattoja tai klassisia kymppilaattoja. Tällöin värin voi valita yhteensopivaksi muun laatoituksen kanssa tai käyttää erilaisia tehostelaatoituksia.

Nopea asentaa ja turvallinen käytössä

Vieser Line soveltuu sekä uudisrakentamiseen että saneeraukseen. Uusi lattiakaivojärjestelmä sopii asennettavaksi puu- ja betonilattioille sekä maanvaraiselle teräsbetonilaatalle. Koska Vieser Line lattiakaivojärjestelmä on mahdollista sijoittaa myös seinän viereen, vedeneristyksen merkitys korostuu. Vieser Linen patentoitu ratkaisu takaa täysin turvallisen asennuksen sekä vesitiiviin vedeneristyksen.

Vedeneristys liitetään lattiakaivoon käyttämällä lattiakaivon kiilarengasta, mikä tekee asennuksesta todella luotettavan ja helpon. Lattiakaivon asennus ja vedeneristyksen liittäminen kaivoon on todettu asentajaystävälliseksi sekä turvalliseksi ratkaisuksi jo vuosikymmeniä, samanlainen tekninen ratkaisu löytyy jo yli 90 % suomalaisista kodeista.

– Lähtökohtana tuotteen suunnittelussa oli tuoda markkinoille uudenlainen lattiakaivojärjestelmä, joka on mutkaton niin suunnittelijan kuin asentajankin näkökulmasta, ja samalla asukkaan käytössä toimiva ja tyylikäs, tuotespesialisti Iiska Kaukola-Risku kertoo.

– Uusi lattiakaivojärjestelmä on nopea ja yksinkertainen asentaa. Asennuksessa lattiakaivon korkeutta voidaan säätää sen säädettävien valutukien avulla, mikä säästää merkittävästi asennusaikaa.

Lattiakaivoa on myös mahdollista kääntää 360° juuri asen-nuskohteen putkistolle sopivaksi, Iiska Kaukola-Risku jatkaa.

Helppo puhdistaa ja huoltaa

Vahvuutena uudessa Vieser Line -mallistossa on, että se pohjautuu Vieser One -lattiakaivojärjestelmään.

– Vieser One -lattiakaivoissa on helposti irrotettava ja puhdistettava vesilukko, joten tarvittavat huoltotoimenpiteet hoituvat helposti ja käden käänteessä. Käyttäjäystävällisen tuotteen mukana tulee nostotyökalu, joka helpottaa kannen nostamista vesilukon puhdistusta varten, myyntipäällikkö Kai Setälä valottaa.

– Tämän päivän kiireiset ihmiset kaipaavat hotelli- ja kylpylätunnelmaa ihan arjen keskelle. Vieser Line tarjoaa nykyaikaisen järjestelmän, jossa järki ja tunne kohtaavat. Vieser Line -lattiakaivojärjestelmässä korkea laatu yhdistyy tyylikkääseen muotoiluun sekä erinomaiseen käytettävyyteen – järki ja tunne samassa paketissa, Setälä kiteyttää.

www.vieser.fi