UUTISET03/201730.06.2017

Ahlsellin uusia myyntivastuita ja työtehtäviä

Ahlsellin myynnin johdossa on tapahtunut syksyn aikana muutoksia ja nimityksiä. Suomen myynnin johdon on ottanut käsiinsä Antti Holopainen, Pasi Aittola aloitti Etelä-Suomen aluemyyntijohtajana ja Katja Selander otti vastuun Etelä-Suomen myymälöistä.

Haastattelimme myynnin uusia vastuuhenkilöitä ja kysyimme muutaman kysymyksen menneestä ja tulevasta.

Kuka olet ja mistä tulet?

Antti: Olen kahden pojan jalkapallo- ja jääkiekkoisä Espoosta.

Pasi: Olen kahden pienen pojan isä ja hienon naisen avomies Helsingistä. Aloitin työurani päivittäistavarakaupassa, sieltä siirryin reiluksi kymmeneksi vuodeksi rakentamisen alalle ja nyt sitten teknisen tukkukaupan pariin. Kaikissa tehtävissä olen ollut markkinoinnin, myynnin ja myynninjohtamisen parissa.

Katja: Olen onnellisesti naimisissa oleva kahden tytön ja jo aikuisen pojan äiti Vantaalta. Olen työskennellyt reilun 20 vuotta monipuolisissa myynnin ja myynninjohtamisen tehtävissä vähittäiskaupan puolella.

Mikä on uusi työtehtäväsi ja mitä vastuualueeseesi sisältyy?

Antti: Toimin Suomen myyntijohtajana. Vastuuni on maksimoida liikevoitto ja myynti yhdessä neljän aluemyyntijohtajan, noin 300 hengen aluemyyntiorganisaation ja alan parhaan sähköisen kaupan kautta.

Pasi: Ahlsell antoi minulle mahdollisuuden aluemyyntijohtajana, jossa vastaan Etelä-Suomen myynnistä. Vastuualueeseeni kuuluu kaikkien toimialojen ja myyntikanavien yhdistäminen One Ahlsell -hengessä. Minun lähitiimiini kuuluu viisi myyntipäälliköä, jotka vastaavat jokainen omasta vastuualueestaan: myymälät, LVI, sähkö, teollisuus ja uusimpana rakentaminen.

Katja: Tehtävässäni Etelä-Suomen myymälöiden myyntipäällikkönä, vastaan yhdessä yksiköiden päälliköiden kanssa alueen seitsemän myymälän myynnistä, kehittämisestä sekä valikoiman hallinnasta niin, että myymälämme ovat aidosti asiakkaitamme varten. Yhtenä tärkeänä tehtävänäni on myös huolehtia, että Ahlsellin myymäläkonsepti toteutuu jokaisessa yksikössä.

Mikä sai sinut kiinnostumaan Ahlsellista?

Antti: Ahlsell on luonut erittäin vahvan strategian ammattitaidon, laajan valikoiman ja paikallisen läsnäolon ympärille. Yhdistettynä erittäin avoimeen ja muutoksille valmiiseen yrityskulttuuriin näen Ahlsellin mahtavana paikkana oppia uusia taitoja ja samalla hyväksikäyttää aikaisempaa kokemustani myyntiorganisaatioiden johtamisesta.

Pasi: Ahlsell vakuutti minut yrityslupauksemme mukaisilla menestysmahdollisuuksilla ja työnkuvan monipuolisuudella. Lisäksi se, että saan strategian mukaisesti olla mukana rakentamassa organisaatiotamme murroksessa kohti entistä suurempaa menestystä pääkaupunkiseudun polttopisteessä, oli mahdollisuus josta en voinut kieltäytyä.

Katja: Avoinna ollut tehtävä oli uusi toimenkuva, joten jo pelkästään ajatus siitä, että pääsee aloittamaan niin sanotusti puhtaalta pöydältä, kiehtoi minua suuresti. Lisäksi tehtävän haasteellisuus, monipuolisuus sekä mahdollisuus olla mukana kehittämässä Ahlsellin toimintaa kiinnostivat. Oma kokemukseni vastaavanlaisista tehtävistä sekä tunne, että pystyisin aidosti hyödyntämään laajaa osaamistani tässä tehtävässä, tukivat päätöstäni.

Mistä pidät eniten työssäsi?

Antti: Huipputiimin kanssa on mahtavaa tehdä päivittäistä myyntityötä ja samalla luoda pitkälläkin aikavälillä vaikuttavia toimintamalleja. Yhdistelmä lyhyen aikavälin tuloksien näkemisestä ja pitkän aikavälin suunnittelusta on erittäin motivoiva.

Pasi: Työn vaihtelusta. Yrityksemme liiketoiminta on niin laajaa ja monipuolista, että minulla ei ole ollut alkukuukausina yhtään samanlaista päivää. Ja perustuen siihen, että olen vasta ehtinyt pintapuolisesti tutustua henkilöstöömme, asiakkaisiimme ja kumppanuusverkostoomme, uskallan väittää näin olevan myös jatkossa.

Katja: Eniten pidän siitä, että tässä tehtävässä pääsen kehittämään toimintoja yhdessä alan ammattilaisten kanssa. Lisäksi alueella tapahtuu tällä hetkellä todella paljon, joten vauhtia ja vaihtelevia tilanteita on riittänyt ensimmäisestä päivästä alkaen.

Lähiajan suurimmat haasteet vastuualueellasi?

Antti: Tärkein asia on luoda ja viestittää myynnille haasteelliset ja saavutettavissa olevat tavoitteet. Tavoitteet ovat sekä euromääräisiä että laadullisia – miten työtä tehdään.

Pasi: Meillä on Etelä-Suomessa menossa niin paljon ja osittain myös isoja asioita, että suurin haasteeni on päästä pikaisesti mukaan tähän prosessiin. Luonnollisesti tahtotilana minulla on löytää ne asiat, jotka ovat tärkeimmät ja joihin minulla on suurin mahdollisuus vaikuttaa. Meillä on kuitenkin erinomaista porukkaa töissä ja tiedän voivani monessa asiassa luottaa asioiden edistymiseen ilman minun sormenjälkeäni.

Katja: Minun tärkein vastuuni on varmistaa, että alueemme myymälöiden myynti saavuttaa asetetut tavoitteet. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että myymälöissämme on oltava saatavuus kunnossa ja että asiakas saa meiltä erinomaista palvelua. Asiakkaidemme tulee voida luottaa siihen, että he saavat meiltä kaiken tarvitsemansa aina työkaluja ja työvaatteita myöden, toimialasta riippumatta. Lisäksi ajankohtaista on uuden Pop-Up-myymälän avautuminen (26.10.2017) Jätkäsaareen isojen työmaiden keskelle.

Mitkä ovat vinkkisi syysväsymyksen ehkäisyyn?

Antti: Riittävä määrä raitista ilmaa, liikuntaa ja kunnolla nukkumista varmistaa jaksamisen. Itse juoksen, pelaan sulkapalloa ja käyn intervallijumpissa vähintään 4 kertaa viikossa, loppu vapaa-aika meneekin kuskatessa poikia treeneihin.

Pasi: Urheilun harrastaminen kaikissa muodoissaan on erittäin suositeltavaa. Happi auttaa tosiaan ajatuksien kirkastamiseen. Ja aina kun pääsen katsomaan kunnon leffan popparien kera, huomaan ilokseni pääseväni irti arkielämän kiireistä. Eli urheilu ja elokuvat ovat minun tapani akkujen lataukseen.

Katja: Olen oppinut vuosien saatossa sen, että työ ei lopu tekemällä, täytyy vain osata kääntää työaika vapaa-aikaan viettämällä aikaa perheen ja ystävien kanssa, sitä kautta saa voimaa.

Mottosi?

Antti: Ihminen ei kadu tehtyjä asioita, vaan niitä jotka jäivät tekemättä.

Pasi: Minä en ole osannut koskaan tarttua mietelauseisiin itse kiinni. Onnellisessa asemassa olen kuitenkin siinä, että uusi esimieheni Antti on näiden osalta todellinen ammattilainen: saan kuulla häneltä joka viikko jonkin uuden lauseen, jonka kanssa on kiva lähteä etenemään.

Katja: Minulla ei ole koskaan ollut mitään varsinaista mottoa, mutta luotan siihen, että tiimissä on voimaa. Kun laitamme osaamisemme yhteen, niin pystymme huippusaavutuksiin.