LVI03/201630.11.2016

Kuinka moni talonomistaja nauttii tasaisesta lämmöstä?

Erwin Blanz on tänä syksynä kouluttanut asiakkaita tasapainotuksen eduista ja opastanut käyttämään ALPHA3-menetelmää. Mobiilisovelluksen tuoma lisäkauppamahdollisuus on kiinnostanut etenkin nuorempaa asentajasukupolvea.
Erwin Blanz on tänä syksynä kouluttanut asiakkaita tasapainotuksen eduista ja opastanut käyttämään ALPHA3-menetelmää. Mobiilisovelluksen tuoma lisäkauppamahdollisuus on kiinnostanut etenkin nuorempaa asentajasukupolvea.

Tasapainotettu lämmitysjärjestelmä jakaa lämpöä tasaisesti asunnon jokaiseen huoneeseen, jolloin asumismukavuus paranee. Oikein tasapainotettua järjestelmää on miellyttävä käyttää, se ei pidä ylimääräisiä ääniä – ja säästää myös energiakustannuksissa. Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän tasapainotus ei kuitenkaan ole aina ollut helppoa.

”Tasapainotus vaati aikaisemmin erityiset työkalut ja mittarit, jotka ovat olleet kalliita. Niillä toimiminen on ollut hidasta ja loppuraportti on pitänyt kirjoittaa käsin. Kerrostaloissa tasapainotus on ollut lain mukaan pakollista, mutta omakotitaloissa omistaja on saanut itse päättää lämmitysjärjestelmän tasapainotuksesta. Käytännössä omakotitaloja on tasapainotettu vain harvoin. Eurooppalaisen suuntauksen mukaan voidaan kuitenkin olettaa, että jollakin aikavälillä tasapainotus tulee pakolliseksi myös omakotitaloissa. Ja on myös hyvä muistaa, että lisääntyvän asumismukavuuden lisäksi talonomistaja säästää lämmityskuluissa jopa 10–15 %”, toteaa Grundfos Pumppujen tekninen asiantuntija Erwin Blanz.

Grundfos on lanseerannut ALPHA3-kiertovesipumpun, jonka sisäänrakennettu kommunikointiominaisuus tuo markkinoille aivan uudenlaisen tasapainotustavan; ALPHA3-menetelmän. ALPHA3-menetelmällä voi tasapainottaa vesikiertoiset lattialämmitysjärjestelmät ja 2-putkiset patterilämmitysjärjestelmät.

ALPHA3-menetelmä perustuu pumpusta saatavaan reaaliaikaiseen virtaamatietoon. ALPHA Reader -lukijan avulla ALPHA3-pumppu kommunikoi suoraan kanssa, johon on ladattu Grundfos GO Balance -sovellus. Sovelluksen avulla asentaja säätää jokaisen huoneen asetukset kohdalleen ja tulostaa asiakkaalle tarvittaessa tasapainotusraportin tehdystä työstä. Raportti sisältää mm. lämmöntarvelaskelman, veden laskennallisen jäähtymän, kokonaisvirtaaman, paineentarpeen ja patterikohtaiset lämmönluovutustiedot. Raportti on käypä dokumentti talokansioon lisättäväksi.

Grundfos Pumppujen myyntipäällikkö Sami Pihlainen kertoo, että pumppujen digitaalisuus on arkipäivää, joka helpottaa erityisesti asentajien työtä. ”Tehokkailla ratkaisuilla voimme nyt tarjota asentajalle tuotteen, jolla hän nopeuttaa työtään ja voi tarjota asiakkaalleen kustannustehokkaita palveluita. Tasaisen lämmin talo pitäisi olla itsestään selviö, mutta omakotitaloasujista vain murto-osa tulee ajatelleeksi talonsa lämmitysjärjestelmän tasapainotusta – useimmat eivät ole siitä edes kuulleetkaan. Asumisviihtyvyyden lisäämisessä asentaja onkin avainasemassa. ALPHA3-menetelmä tarjoaa asentajalle työkalun, jolla hän voi tehdä tasapainotuksen nopeasti, helposti ja tarkasti”, Pihlainen lisää.

 

Näin otat ALPHA3-menetelmän käyttöösi:

  1. Lataa Grundfos GO Balance -sovellus puhelimeesi tai tablettiisi ilmaiseksi App Storesta tai Google Playsta.
  2. Asenna ALPHA3-pumppu.
  3. Aseta ALPHA Reader -lukija pumpun näyttöpaneelin päälle.
  4. Pumppu lähettää tiedot Grundfos GO Balance -sovellukseen.
  5. Sovellus neuvoo koko tasapainotuksen läpi askel askeleelta.
  6. Allekirjoita ja tulosta pdf-tasapainotusraportti suoraan sovelluksessa – todistus tehdystä tasapainotuksesta jää sinulle ja asiakkaallesi.