LVI03/201308.10.2013

Vieser One tarjoaa tehokkuutta ja varmuutta LVI-asennuksiin

Jokaisen taloprojektin kriittisiin vaiheisiin kuuluvat luotettavat LVI-asennukset. Serres toi alkuvuodesta markkinoille uuden sukupolven Vieser One -lattiakaivon, joka tuo tehokkuutta ja varmuutta LVI-asennuksiin. Kävimme tutustumassa Vieser One-lattiakaivojärjestelmien asennukseen YIT:n uudiskohteessa pääkaupunkiseudulla.

Vieser One on Serreksen uusi lattiakaivojärjestelmä, jonka merkittävin ero aiempaan Vieser-lattiakaivojärjestelmään on pikasäädettävät valutuet, jotka nopeuttavat ja yhdenmukaistavat asennusta sekä auttavat saavuttamaan laadukkaan lopputuloksen.

YIT :n 31 asunnon uudiskohteeseen asennetaan yli 50 Vieser One -lattiakaivoa. LVI-Nordic Oy:n LV-urakoinnin toimialajohtaja Harri Honkasen mukaan uusi Vieser One -lattiakaivojärjestelmä tehostaa asennustapaa ja tekee asennustyöstä helpompaa.

Aiemmin LVI-asentaja asensi lattiakaivon, minkä jälkeen kaivo oli vielä valettava oikeaan korkoon, eli työvaihe vaati kahden työntekijän panoksen.

”Vieser One -lattiakaivojärjestelmä säästää selkeästi työaikaa. Vieser One -kaivon uusien ominaisuuksien ansiosta LVI-asentaja voi asentaa ilman lisätarvikkeita lattiakaivon kerralla oikeaan korkoon.”

”Asennusjalkojen ansiosta LVI-asentajan ei tarvitse myöskään tehdä enää omia virityksiään kaivon tukemiseksi,” jatkaa Harri Honkanen.

Vieser One -lattiakaivon asentamistapa on asentamisjalkojen vuoksi yhtenäinen, mikä vähentää virheiden määrää asennustyössä. Asentamisjalat tuovat vakautta ja pitävät lattiakaivon oikealla paikallaan myös valuvaiheessa.

Lattiakaatojen tekeminen aiempaa helpompaa

Vieser One -lattiakaivojärjestelmä on 100-prosenttisesti kotimainen tuote. Sen on kehitetty ja suunniteltu Suomessa, ja täällä se myös valmistetaan.

”Uuden Vieser One-lattiakaivon kehittäminen on ollut vuosien projekti. Suunnittelutyössä kuuntelimme herkällä korvalla alan ammattilaisia ”, kertoo Serres Oy:n LVI-liiketoimintajohtaja Jarkko Lipo.

Vieser One -lattiakaivon sivuliitännät ovat aiempaa alempana, mikä mahdollistaa enemmän kallistusta putkille. Kaatojen tekemistä on helpotettu keskelle kallistuvalla valusuojalla, jonka keskikohta voidaan avata.

Lisäksi uudessa lattiakaivossa on kolme 32 tai 40 mm:n sivuliitäntää, mikä mahdollistaa usean vesipisteen yhdistämisen. Kolmessa sivuliitännässä valinnan vara helpottaa myös putkien liittämistä, vaikka kaikkia sivuliitäntöjä ei tulisikaan käyttöön.

”Olen saanut LVI-asentajilta pelkästään positiivista palautetta. Aiomme myös jatkossa käyttää asennuskohteissamme Vieser One -lattiakaivojärjestelmiä”, vakuuttaa LVI-Nordic Oy:n LV-urakoinnin toimialajohtaja Harri Honkanen.

IPF-Tekniikka Oy

IPF-Tekniikka Oy on vanha suomalainen yhtiö, joka on erikoistunut korkeapainepesu- ja pumppaustekniikkaan. IPF-Tekniikka Oy edustaa Suomessa yhtä Euroopan johtavista pumppuvalmistajista DAB-Water Tegnology:a, joka kuuluu osana DWT konserniin.