LVI03/201308.10.2013

IPF-Tekniikka tarjoaa tämän päivän vesihuolto - tekniikkaa myös haja-asutusalueelle

Uudis-VILMA valmiskaivo <br />Saneeraus-Vilma
Uudis-VILMA valmiskaivo
Saneeraus-Vilma

Tekninen evoluutio on lisännyt ihmisten asumismukavuutta vuosi vuodelta. Puhelin- ja tiedonsiirtotekniikka kehittyy jättiharppauksin: puhelimella pystytään hoitamaan valtaosa kodin rutiineista, joihin ennen tarvittiin postilaitosta, erilaisia lomakkeita ja kaikkea muuta aikaa vievää. Viihde-elektroniikka meillä Suomessa on huippuluokkaa. Ääni- ja kuvatallennusjärjestelmät antavat mahdollisuuden nauttia kotioloissa konserttisalien tasoisesta äänen- ja kuvanlaadusta. Suurimmassa osassa kotitalouksissa on yhteydet maailman joka kolkkaan internetin välityksellä johdottomasti V-lan verkkoyhteyden avulla.

Keittiöissä ruoka valmistuu mikroaaltojen ja induktioliesitekniikan avulla vaivattomasti ja turvallisesti ilman ylikiehumisia. Tämä tekninen evoluutio on tuotu jokaisen meidän ulottuville riippumatta siitä, asummeko kehätien sisä- vai ulkopuolella. Myös haja-asutusalueilla osataan nauttia korkean elintason mukanaan tuomista mukavuuksista.

Haja-asutusalueillemme rakennetaan näyttäviä ja erittäin korkealaatuisesti varusteltuja asuinkiinteistöjä, joiden varustelu on kaikilta osin huippuluokkaa. Jotain meillä kuitenkin on tekniikassa jäänyt vähälle huomiolle, sillä monien näiden upeiden asumusten vesihuoltoa hoitaa pumppulaitos, joka on tekniikaltaan vanhempi kuin kuvaputkitekniikalla toteutettu mustavalkoinen TV. Herää kysymys, miksi tätä tekniikkaa ei ole lainkaan ajateltu osana asumisviihtyvyyttä? On totuttu siihen, että ”senhän on aina ollut tällainen”. Mutta moniko meistä olisi tyytyväinen jos esimerkiksi puhelin vaihtuisi yhtäkkiä siihen 60 vuotta vanhaan keraamiseen Ericsoniin? Siinä voisi multimediaviestit jäädä lähettämättä – facebookista puhumattakaan.

Vilma valmiskaivo Ø 1085-4000: 1) kytkinistukka, 2) pp-puser. lähtöliitin 32x1, 3) 60122626_comp_buccia, 4) vedonpoistin, 5) läpivienti 32-25x1,5 sk, 6) 1_32 uk nippa (2 kpl), 7) Pe putki D32, 8) asennuskahva, 9) Kennorol Ø 1085-4000, 10) muovikansi 1000U, 11) suodatinpussi <br />Vilma saneerauskaivo Ø 560-4000: 1) Kennorol Ø 560-4000, 3) kytkinistukka, 5) pp-puser. lähtöliitin 32x1, 6) 60122626_comp_buccia, 7) vedonpoistin, 8) läpivienti 32-25x1,5 sk, 9) 1_32 uk nippa (2 kpl), 10) Pe putki D32, 11) asennuskahva, 12) muovikansi 560, 13) suodatinpussi1
Vilma valmiskaivo Ø 1085-4000: 1) kytkinistukka, 2) pp-puser. lähtöliitin 32x1, 3) 60122626_comp_buccia, 4) vedonpoistin, 5) läpivienti 32-25x1,5 sk, 6) 1_32 uk nippa (2 kpl), 7) Pe putki D32, 8) asennuskahva, 9) Kennorol Ø 1085-4000, 10) muovikansi 1000U, 11) suodatinpussi
Vilma saneerauskaivo Ø 560-4000: 1) Kennorol Ø 560-4000, 3) kytkinistukka, 5) pp-puser. lähtöliitin 32x1, 6) 60122626_comp_buccia, 7) vedonpoistin, 8) läpivienti 32-25x1,5 sk, 9) 1_32 uk nippa (2 kpl), 10) Pe putki D32, 11) asennuskahva, 12) muovikansi 560, 13) suodatinpussi1

E.SYBOX painevesijärjestelmä

Huippu-uutuus, E.SYBOX painevesijärjestelmä takaa täysin tasaisen paineen yksityistalouksien vesiesittely huoltoon kulutuksesta riippumatta. E.SYBOX painevesijärjestelmää voidaan käyttää kaivosta imevänä pumppujärjestelmänä tai heikkopaineisen vesijohtoverkoston paineen korotukseen. Energiasäästöt ovat jopa 40% perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. E.SYBOX:lla painetaso on tasainen, eikä esimerkiksi suihkussa lämpötila ”heilahtele” paineen vaihdellessa. E.SYBOX on varustettu kuivakäyntisuojalla: jos vesi loppuu, käynnistyy järjestelmä automaattisesti 15 minuutin kuluttua uudestaan. E.SYBOX voidaan sijoittaa tekniseen tilaan, kodinhoitohuoneeseen tai vaikka keittiöön. E.SYBOX:in äänitaso on A-asteikolla normaalissa vedenkäyttötilanteessa ainoastaan 45 dB, joka on verrattavissa jääkaapin tai muun kylmäkalusteen äänitasoon. E.SYBOX on hinnallisesti kilpailukykyinen perinteisten painesäiliö-pumppuyhdistelmien kanssa.

VILMA–valmiskaivot ja saneeraus-VILMA

Tämän kesän tuoteuutuuksia ovat VILMA-valmiskaivot, jotka siirtävät avokaivot aivan uuteen aikakauteen – niin helppoudellaan kuin hygieenisyydelläänkin. Uudis-VILMA on elintarvikehyväksytystä kaksikerroksisesta putkesta valmistettu valmiskaivo, joka on neljä metriä korkea ja halkaisijaltaan 1000 mm. VILMA-valmiskaivot on varustettu Divertron -pumpulla, jossa on sisäänrakennettu paineautomatiikka. Tarvitaan siis vain kaivanto, jonka pohjalle laitetaan salaojahiekka. Tämän jälkeen valmis kaivo lasketaan kaivantoon ja täytetään salaojahiekalla. Sen jälkeen putki kiinni ja sähkö kaivoon – painevesijärjestelmä on valmis. VILMA-valmiskaivo on täysin tiivis eikä pintavedet pääse vuotamaan kaivon sisään huonontamaan kaivoveden laatua. Myöskään pohjasta tuleva hiesu ja saviaines eivät pääse kaivoon tai pumppuun, koska VILMA:ssa kaivon pohjassa on valmiina suodinkangashuppu. VILMA-valmiskaivo on hygieeninen ja pysyy puhtaana, sillä pinta on täysin sileä, eikä huokoinen, kuten vastaavat betonirakennelmat. VILMA-valmiskaivo kulkee näppärästi normaalissa henkilöauton perävaunussa eikä raskaita koneellisia nostovälineitä tarvita.

Saneeraus-VILMA:lla voit helposti kunnostaa vanhan vuotavan betonikaivon. Saneeraus-VILMA on korkeudeltaan neljä metriä ja ulkohalkaisijaltaan 560 mm, joten se sopii mainiosti vanhan betonikaivon sisään. Vanhan betonikaivon ja saneeraus-VILMA:n väliin jäävä väli täytetään salaojahiekalla. Saneeraus- VILMA on varustettu samalla tehokkaalla Divertron pumpulla jossa on sisäänrakennettu paineautomatiikka. VILMA-valmiskaivot ovat Suomessa valmistettuja ja suunniteltuja kestämään pohjoiset asennusolosuhteemme.

VILMA-valmiskaivoissa käytettävät Divertron-uppopumput edustavat upotettavien avokaivopumppujen huipputeknologiaa. Diverton pumppu on ensimmäinen avokaivopumppu jossa on sisäänrakennettu paine- ja virtausautomatiikka. Diverton-avokaivopumppu on siirtänyt lukuisissa loma- ja omakotikiinteistöissä painesäiliöt pois ahtaista allaskaapeista ja muista ahtaista sijoituspaikoista. Divertron-pumput ovat tehokkaita avokaivon uppopumppuja: ne helpottavat käyttäjän ja putkiasentajankin arkea. Divertronpumput ovat tehokkaita niin virtauksen kuin painetuotonkin osalta. Maksimi tuotto on 90 litraa minuutissa ja maksimi paine lähes 5 baria.

MICRA-HS porakaivopumppupaketit

MICRA-HS porakaivopumppupaketit tuovat niin ikään asumisviihtyvyyttä haja-asutusalueen kiinteistöihin joiden vesihuolto toimii porakaivon varassa. MICRA-HS pumppupaketit on varustettu taajuusmuuttajalla ja pitävät vedenpaineen aina vakiona säädetyssä arvossaan. Paineen tasaisuuden huomaa parhaiten suihkussa, jossa paine ja lämpötila pysyvät tasaisena aivan kuin kunnallistekniikan alueellakin. MICRA-HS porakaivopaketteja on kahta eri kokoa, mutta taajuusmuuttajatekniikan ansiosta paketit kattavat lähes kaikkien kohteitten tarpeet. MICRA-HS 60 m paketti sopii 30-60 metrin upotussyvyyteen ja MICRA-HS 90 m paketti sopii 60-90 metrin upotussyvyyksiin. Pumppu on halkaisijaltaan ainoastaan 76 mm (3”), joten se sopii mainiosti vanhoihin 4” porakaivoihin, eikä kiinnijuuttumisriskiä ole. Molemmat pumppupaketit ovat varustettu kuivakäyntisuojalla. MICRA-HS pumput ovat runsastuottoisia ja maksimi veden virtaama on jopa 75 litraa minuutissa. MICRAHS porakaivopumppupaketit on varustettu aina elintarvikehyväksytyllä sähkökaapelilla, joka on liitetty pumppuun vesitiiviillä erikoisliitoksella.

Kaikkien edellä mainittujen ja lukuisien muiden huippu-uudenaikaisten tuoteuutuuksien tarkoituksena on helpottaa niiden loma- ja asuinkiinteistöjen vesihuoltoa, jotka eivät kuulu kunnallisen vedenjakeluverkoston piiriin. Tämän päivän vesihuoltoteknisillä ratkaisuilla saadaan nykyaikainen vesihuolto ja ennen kaikkea korkea käyttömukavuus myös niihin talouksiin joiden vedenlähteenä toimii joko oma pora- tai avokaivo.

Kysy uudenaikaisia vesihuoltoratkaisuja omalta Ahlsell myyjältäsi.

IPF-Tekniikka Oy

IPF-Tekniikka Oy on vanha suomalainen yhtiö, joka on erikoistunut korkeapainepesu- ja pumppaustekniikkaan. IPF-Tekniikka Oy edustaa Suomessa yhtä Euroopan johtavista pumppuvalmistajista DAB-Water Tegnology:a, joka kuuluu osana DWT konserniin.