LVI02/201314.05.2013

Kansainvälinen red dot -muotoilupalkinto Vieser One -lattiakaivojärjestelmälle

Serres Oy:n Vieser One -lattiakaivojärjestelmä on saanut arvostetun kansainvälisen red dot -muotoilupalkinnon. Tuomaristo huomioi arvostelussaan mm. tuotteen innovatiivisuuden, toiminnallisuuden ja käyttäjäystävällisyyden. Tuotteen muotoilu- ja suunnittelutyöhön osallistui myös kaupallistamiseen erikoistunut designtoimisto Buorre Creation.

"Kaivojärjestelmän muotoiluun haluttiin panostaa, vaikka kaivo upotetaan betoniin tai muihin lattiarakenteisiin," kertoo toimitusjohtaja Mika Hagberg Serrekseltä. Kaivosta muotoiltiin haluttavan näköinen, jotta käyttäjät kiinnostuisivat tuotteen ainutlaatuisista ominaisuuksista.

Suunnitteluvaiheessa tutkittiin erityisesti tuotteen asennettavuutta. Prosessissa hyödynnettiin rakennustyömailta ja putkimiehiltä saatua palautetta. Kaivoon kehitettiin mullistuksellinen, säädettävä tuentaratkaisu, joka nopeuttaa asentamista ja parantaa asennuksen laatua. Aikaisemmin tuenta on jouduttu toteuttamaan kalliina erikoisratkaisuina, nyt uuden patentoidun ratkaisun ansiosta kaivo pysyy oikeassa asennossa ja paikassa koko valuprosessin ajan. ”Vieser One -lattiakaivon voi asentaa vaikka talvipakkasilla ja hanskat kädessä,“ sanoo Vieser-liiketoiminnasta vastaava Jarkko Lipo.

Käytettävyyden osalta panostettiin myös vesilukkoon. Vesilukko on toteutettu siten, että se menee automaattisesti oikeaan asentoon. Tämä on tärkeää, koska kaivo voi sijaita sellaisessa paikassa, että vesilukkoa ei pääse näkemään helposti.

Red dot on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista palkinnoista muotoilun saralla. ”Red dot -palkinto on upea saavutus, etenkin, kun palkittu tuote on käytössä näkymätön. Olemme myös todella iloisia Serreksen ja Buorren menestyksekkäästä yhteistyöstä,” toteavat toimitusjohtaja Paulus Perkkiö ja muotoilupäällikkö Tuomas Paananen Buorresta.

Kansainvälinen red dot -muotoilupalkinto on jaettu 1950-luvulta lähtien. Red dot on jaettu kolmeen kategoriaan; tuote, viestintä ja muotoilukonsepti. Vuonna 2013 kilpailuun ilmoitettiin 4662 kilpailutyötä 54 eri maasta.

Lisää tietoa:

Serres Oy, Jarkko Lipo, liiketoimintajohtaja,
+358 40 589 6266, jarkko.lipo@serres.fi,
www.vieser.fi

Oy Buorre Ab, Paulus Perkkiö, toimitusjohtaja,
+358 50 3249 248, paulus.perkkio@buorre.fi,
www.buorre.fi

www.red-dot.de/press

Serres Oy

Serres Oy on 1973 perustettu suomalainen muovialan perheyritys, joka on erikoistunut kehittämään, valmistamaan ja markkinoimaan innovatiivisia tuotteita sairaaloiden tarpeisiin ja LVI -alalle. Serres on suurin eurooppalainen sairaaloiden imupussijärjestelmien toimittaja ja rakennusalalla Serreksen Vieser- viemärijärjestelmä on selkeä markkinajohtaja Suomessa ja sillä on vahva asema Pohjoismaissa. Serres Oy:n tehtaat sijaitsevat Kauhajoella ja Saarijärvellä sekä myyntipisteet näiden lisäksi Espoossa, Turussa, Oslossa ja Lundissa. Yrityksessä työskentelee 170 henkilöä ja liikevaihto 2012 oli 23,4 M€.

Buorre Creation (Oy Buorre Ab) on kaupallistamiseen erikoistunut designtoimisto. Buorren toimipisteet sijaitsevat Vaasassa ja Helsingissä. Yrityksessä työskentelee yli kymmenen eri alojen asiantuntijaa. Buorren palveluihin kuuluvat tuotekehityksen lisäksi myynnin työkalujen ja brändien kehittäminen. Yritys on perustettu vuonna 2007 ja siitä lähtien kasvu on ollut tasaista. Buorre on alallaan keskikokoinen ja on nousemassa hyvää vauhtia Suomen kärkitoimistojen joukkoon.