LVI02/201110.05.2011

Parasta tekniikkaa ja luotettavat toimitukset

Helsingin seurakuntayhtymän omistama Bulevardi 16 on esimerkki saneerauskohteesta, jossa liitosten tekeminen hitsaamalla on poissuljettu vaihtoehto. Saipu Oy vastaa projektin putkiasennuksista.
Helsingin seurakuntayhtymän omistama Bulevardi 16 on esimerkki saneerauskohteesta, jossa liitosten tekeminen hitsaamalla on poissuljettu vaihtoehto. Saipu Oy vastaa projektin putkiasennuksista.

Kireä kilpailutilanne LVI-urakoinnissa kannustaa alan yrityksiä kehittämään toimintaansa ja hakemaan tehokkaampia menetelmiä taloteknisten järjestelmien toteuttamiseen. Saipu Oy pitää huolta kilpailukyvystään käyttämällä parasta teknologiaa sekä panostamalla henkilöstön osaamiseen ja tehokkaaseen logistiikkaan.

Saipu Oy on LVI- ja sprinkleriurakointiin keskittyvä yritys, joka kuuluu Hartela-konserniin. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi myös Venäjällä. Urakointia tehdään monipuolisesti kattaen erityyppiset uudisrakennukset ja saneerauskohteet. Liikevaihto oli viimevuonna 23 miljoonaa euroa ja työntekijöitä noin sata.

Etelä-Suomen aluepäällikkö Heikki Hartikaisen mukaan alan markkinat ovat toipumassa vuoden 2009 syvästä notkahduksesta, mutta nopeaa paluuta takaisin muutaman vuoden takaiseen kysyntähuippuun ei ole näköpiirissä.

”Kilpailutilanne jatkuu edelleen kireänä vaikka piristymistä on tapahtunut eri rakentamisen sektoreilla. Oman toiminnan kehittäminen onkin avainasemassa kasvun saavuttamiseksi”, Hartikainen sanoo.

Yhteistyö toimii

Heikki Hartikainen
Saipu Oy:n aluepäällikkö Heikki Hartikaisen tavoitteena ovat projektien laadukas toteuttaminen ja asiakastyytyväisyys.

Projektien toteuttaminen laadukkaasti ja täsmällisesti on Saipun konsepti paremman asiakastyytyväisyyden saavuttamiseksi. Hankintojen onnistuminen on yksi keskeinen osa-alue, joka vaikuttaa projektin lopputulokseen.

”Käytämme kohteissamme laadukkaita tuotteita ja edellytämme toimittajiltamme kilpailukyisen hinnan lisäksi erinomaista saatavuutta ja toimitusvarmuutta. Kun tilatut tuotteet ovat täsmällisesti työmaalla, projekti voi edetä sujuvasti aikataulun mukaan”, Hartikainen toteaa.

Hyvin toimivista hankinnoista esimerkkinä on yhteistyö Geberit Oy:n ja Ahlsellin kanssa. Ahlsell on ottanut tarjontaansa laajan valikoiman Geberitin tuotteita ja toimitukset hoidetaan täsmällisesti tehokkaan logistiikkaketjun avulla. Asiakas voi tilata tuotteet suoraan työmaalle tai hyödyntää Ahlsellin kattavaa noutoyksikköverkostoa, jonka valikoimiin kuuluu mm. laaja valikoima Mapress- tuotteita.

”Meillä on jo vuosien kokemus toimintamallista. Yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja sitä jatketaan”, sanoo Heikki Hartikainen.

Geberit on sveitsiläinen perheyritys, joka on perustettu vuonna 1874. Se on markkinoiden johtava asennusjärjestelmien, vesisäiliöiden ja huuhtelujärjestelmien, viemärijärjestelmien ja juomavesiputkistojen toimittaja. Geberit- konsernin liikevaihto on 1,3 miljardia euroa ja sillä on 5 500 työntekijää. Geberitin tuotteet tunnetaan korkeasta laadustaan ja niitä käytetään sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Geberit Oy on konsernin suomalainen tytäryhtiö, jonka toimipaikka on Espoossa.

”Lokakuussa muutamme lentoaseman läheisyyteen Vantaalle. Uusiin toimitiloihin saamme suuremman varaston sekä uudenaikaiset koulutus- ja näyttelytilat, joiden avulla saamme edelleen parannettua palveluamme”, kertoo Marko Polvi Geberit Oy:stä.

Geberit Oy:n tuotteita ovat mm. Mapress-puristusliitosjärjestelmät ja seinä-wc-elementit.

”Puristusliitosjärjestelmissä olemme maan ainoa vahva organisaatio, joka pystyy esimerkiksi kouluttamaan asiakkaita ja auttamaan heitä tuotevalinnoissa. Lisäksi olemme varmistaneet tehokkaan logistiikan ja laajan jakeluverkoston, joka on aina lähellä asiakasta. Seinä-wc-elementit ovat kasvattaneet kovasti suosiotaan viime vuosina. Kysyntää on sekä kuluttajapuolella että hotelleissa ja muissa julkisissa tiloissa, joissa korostuvat moderni design sekä siivoustyön helppous ja nopeus”, MarkoPolvi sanoo.

Puristusliitokset lisääntyvät

Lokakuussa valmistuva Leppävaaraan rakennettava As. Oy Sellonhuippu on yksi kohteista jossa hyödynnetään Geberitin Mapress-teknologiaa.

Geberitin tarjoamien Mapress-puristusliitosjärjestelmien käyttö on jatkuvasti yleistymässä ja Saipu Oy on asentanut niitä lukuisiin kohteisiinsa. Mapress-tuotteet soveltuvat käytettäväksi käyttövesi-, jäähdytys-ja lämmitysverkostoissa sekä lukuisissa muissa sovelluksissa kuten paineilma- ja sprinklerijärjestelmissä.

”Monissa saneerauskohteissa hitsaaminen on kokonaan kiellettyä paloturvallisuussyistä, joten puristusliitosten käyttäminen on ainoa vaihtoehto. Liitosten tekeminen laadukkaasti edellyttää sitä, että käytetään oikeita työmenetelmiä ja työkaluja. Tämän varmistamiseksi projektihenkilöstömme ja asentajamme ovat osallistuneet Geberitin järjestämiin koulutustilaisuuksiin”, Hartikainen kertoo.

”Koulutustilaisuuksien järjestäminen on tärkeä osa palveluamme. Puolen päivän pituisella kurssilla opetamme liitosten ja järjestelmien asentamisen sekä teoriassa että käytännössä. Käymme myös läpi millaisiin sovelluksiin tuotteita voidaan käyttää ja millaisiin niitä ei voida käyttää. Saipu Oy:n aktiivinen asentajien kurssittaminen viestii yrityksen sitoutumisesta laadukkaaseen toimintaan ja ammattimaiseen otteeseen”, sanoo Marko Polvi Geberit Oy:stä.