LVI02/201004.05.2010

Heikki Laiho Oy - laadukkaita kotimaisia vesijohtovarusteita pohjoisiin oloihin

Heikki Laiho Oy on johtavia kotimaisia vesijohtovarusteiden valmistajia. Vuonna 1967 perustettu perheyritys sijaitsee Porin kaupungin kupeessa, Noormarkussa. Yli 40 vuoden kokemus alalta, innovatiivinen ja asiakaslähtöinen tuotekehitys sekä jatkuvasti kehittyvät tuotantomenetelmät ovat yrityksen kulmakiviä, joiden ansiosta Heikki Laiho Oy on noussut kotimaan markkinoiden lisäksi myös merkittävimpien Pohjoismaisten vesijohtovarustevalmistajien joukkoon. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä noin 30 henkilöä ja liikevaihto yrityksellä on noin 7 Meur. Viennin osuus myynnistä on noin 25 %.

Heikki Laiho Oy on joustava kotimainen valmistaja, jonka kattava tuotesortimentti koostuu erilaisista vesijohtovarusteista, kuten venttiileistä sekä liittimistä käyttövesi- ja lämmitysjärjestelmiin. Yritykseltä löytyy myös laaja valikoima kunnallisteknisiä tuotteita vesihuollon tarpeisiin. Yritys on ISO9001 sertifioitu ja kaikki sen tuotteet ovat testattu ja tyyppihyväksytty Suomessa. Heikki Laiho Oy:n valmistamat HELA -tuotteet ovat suunniteltu
vaativaan ammattilaiskäyttöön sekä erityisesti pohjoisiin oloihin.

- Tuotteemme on nimenomaan valmistettu pohjoisille markkinoille ja täällä vallitseviin ankariin olosuhteisiin. Yksi tyypillisimmistä ongelmista täällä Suomessa ja muualla pohjolassa, on sinkkikadon aiheuttama messinkisten putkisto-osien syöpyminen. Tuotteissamme tämä on otettu huomioon käyttämällä raaka-aineena sinkkikadon kestävää, korkealaatuista erikoismessinkiä. Koska useissa maissa ongelmana on lähinnä kalkin muodostuminen, eivät ulkomailla valmistetut osat välttämättä kestä meidän oloissamme
yhtä hyvin. Meitä täällä pohjoisessa vaivaavaa korroosio-ongelmaa ei ole osattu välttämättä edes ajatella tuotteita muualla suunniteltaessa, kertoo yrityksen markkinointipäällikkö Matti Laiho.

Joustava ja tehokas asiakaspalvelu on tärkeä osa yrityksen toimintaa. Asiakkaiden toiveita kuunnellaan ja tarpeet huomioidaan.

- Meille on tärkeätä palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Siksi meillä on tarjota heille kattava valikoima laadukkaita, toimivia, kotimaisia tuotteita ja tehokasta palvelua. Suunittelemme tuotteemme aina asiakaslähtöisesti ja tarpeentullen räätälöimme niitä myös asiakaskohtaisesti. Ulkomaisilla yrityksillä ei vastaavanlaiseen räätälöintiin usein ryhdytä eivätkä resurssitkaan ole riittävät. Harva yritys lähtee kehittämään tuotteitaan vain Suomen olosuhteisiin sopiviksi, toteaa Laiho.

- Yrityksemme on viime vuosina investoinut voimakkaasti erityisesti tuotantomenetelmiin sekä tuotekehitykseen. Uusia tuotteita on tulossa markkinoille jo lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä painopisteemme on erilaisissa lämmitysjärjestelmien venttiileissä ja liittimissä, Matti Laiho valoittaa tulevaisuuden näkymiä.

Hela logo