LVI01/201002.02.2010

Seinäkiinnitteinen wc-istuin Geberit Duofix-elementillä

Geberit Oy:n Duofix-asennuselementeillä voidaan toteuttaa siisti ja helposti siivottava
kylpyhuone. Wc-istuin kiinnitetään halutulle korkeudelle seinälle. Geberitin valikoimissa
on malli, jossa istuimen korkeutta voidaan muuttaa jälkikäteenkin varsin helposti.
Ainoastaan wc-istuin ja huuhtelupainike jäävät näkyviin.

Vesisäiliö on seinän sisällä piilossa, joten wc:n siivoaminen on helppoa. Wc-elementtejä on valittavana monta eri mallia.

- Tämä on tyypillinen maailmalla käytetty tapa asentaa wc-istuin. Varsinkin Keski-Euroopan maissa suurin osa wc-istuimista on toteutettu tällä tavoin, mutta myös Suomessa asennustapa on yleistymässä kovaa vauhtia, kertoo myynti-insinööri Bent Andersson Geberit Oy:stä.

 

Siivous, vapaa sijoittelu ja toimintavarmuus

Hotelli Haikon kartanon kylpylähotelli uudisti perusteellisesti 46 huonetta Superior-huoneiksi. Huoneiden varustetasoa parannettiin uudistuksessa merkittävästi.

Haikon kartano

- Urakoitsija suositteli Geberitin asennuselementtiä toimintavarmana ja helposti asennettavana ratkaisuna. Olemme lopputulokseen kovin tyytyväisiä. Tämä tuli hieman kalliimmaksi kuin perinteinen ratkaisu, mutta hintaero ei ollut suuri. Lopputulos oli hintansa
väärti, toteaa Hotelli Haikon Kartanon omistaja-toimitusjohtaja Veikko Wuoristo.

Siivouksen helppous oli hotellille merkittävä valintaperuste, kun hankintaan päädyttiin.

- Wc-tilat on helpompi pitää puhtaana, kun istuimet eivät ole lattiassa kiinni. Hotellissa on kymmeniä tuhansia wc-tilojen pesutapahtumia vuodessa, joten jokainen yhdessä pisteessä säästetty sekunti on rahaa, Wuoristo sanoo.

Toinen keskeinen valintaperuste oli se, että istuimet saatiin sijoitettua korkeammalle kuin perinteisissä pytyissä.

- Korkeammalla oleva istuin on asiakkaille huomattavasti mukavampi käyttää. Moderni design vaikutti myös ostopäätökseen. Painonappi seinällä on meille tyylikkyyskysymys. Wc näyttää näin arvokkaammalta, Wuoristo kertoo.

Helppo asennus

Geberit Duofix -elementit sopivat hyvin kaikkiin kylpyhuoneisiin tai wc-tiloihin, joissa elementtejä halutaan käyttää yksitellen tai vierekkäin sijoitettuina. Elementteihin voidaan kytkeä samaan sarjaan kuuluva seinään kiinnitetty wc-istuin, käsienpesuallas, bidee tai pisuaari. Elementit voi asentaa uuden tai olemassa olevan seinän eteen tai runkoseinään. Seinäkiinnitteisten wc-kalusteiden paikkaa voidaan asennusvaiheessa siirtää varsin helposti.

Duofix-elementti on helppo asentaa. Elementti kiinnitetään ylhäältä kahdella pultilla ja lattiaan kahdella pultilla. Jos lattiassa on lattialämmitys, kiinnitetään elementti alhaaltakin seinään erillisillä seinäkannakkeilla. Seinä suljetaan yleensä kipsilevyllä ja pinta kaakeloidaan normaalisti. Tilan säästämiseksi voidaan asennuselementit sijoittaa myös vierekkäisten wc-tilojen väliseiniin.

- Duofix-elementtien helppo asennettavuus ja käyttövarmuus kokonaisuudessaan ratkaisivat niiden valinnan Hotelli Haikon Kartanoon. Tässä järjestelmässä on asennustelineessä pikasäätöjä, joita muilta valmistajilta ei tällä hetkellä löydy. Huuhtelupainikkeen asennuskin tapahtuu pikatoimintona ja laite on helppo huoltaa. Hotelleissa pienikin vika saattaa muodostua isoksi ongelmaksi. Käyttövarmuuden
on oltava niissä aivan toista luokkaa kuin kotikäytössä, toteaa asennuksesta vastannut Tero
Tuppurainen Porvoon Kymppiputki Oy:stä.

Geberit Oy

Ruukinkuja 4, 02330 Espoo
puh. (09) 867 8450
faksi (09) 8678 4577
www.geberit.fi